LinkedIn Twitter Facebook
volg ons via:

Voordelen

Mijn Groene Stad draagt bij aan het gezonder maken van uw medewerkers en organisatie. Onze duurzame moestuinen zijn voor alle stakeholders een zichtbaar onderdeel van uw duurzaamheidsprogramma.

  • Een innovatieve manier om uw medewerkers gezond en productief te houden.
  • Versterking van het duurzame en groene imago van het bedrijf.
  • Publiciteit en “een positief verhaal” gedragen vanuit de hele organisatie.
  • Directe toegang tot een divers assortiment biologische producten: fruit, groenten, kruiden en bloemen.
foto1“Een duurzame investering in een gezonde en productieve organsatie”

Educatie

Het onderhoud van de moestuin is makkelijke en eenvoudig te leren. Ondersteuning en educatie zorgen voor een goede basis. Met deze basisvaardigheden werk je met plezier naar een mooie moestuin en een succesvolle oogst. Wij hebben twee basisprogramma’s om te leren moes- tuinieren.

1. Samen leren
De ervaring leert dat de beste resultaten verkregen worden als wij het eerste jaar 1 of 2 maal per maand langskomen voor onderhoud. Tijdens deze bezoeken krijgen de deelnemers ondersteuning en kunnen de voornaamste onderhoudsklussen, zoals zaaien, planten, onkruid verwijderen, watergeven en oogsten al doende geleerd worden.

2. In-training
In de “In-Training” workshop kunnen deelnemers in een dagdeel de belangrijkste thema’s en vaardigheden eigen maken, zowel in theorie als in de praktijk.

Alle programma’s worden op maat gemaakt, specifiek afgestemd op de grootte en wensen van het bedrijf.

Klik hier om contact op te nemen over de mogelijkheden en kosten.

Daarnaast bieden wij aan alle deelnemers gratis ondersteuning via de website, twitter en facebook. Het zaaien, planten en oogsten van de groenten wordt toegelicht plus natuurlijk allerlei andere handige tips & trics.

QLT Design goes green!

Webdesignbureau QLT is 2013 groen begonnen. Als een van de eerste bedrijven in Den Haag hebben zij een compleet verzorgde kantoormoestuin laten installeren. Eigenaar Gijs van Zijl vertelt “We hebben hier een super mooi dakterras, zonde om leeg te laten staan. Wij kijken nu al uit naar de blaadjes sla, wortels en lekkere kerstomaatjes in de zomer.” Ook het watergeven is geen probleem. Het irrigatiesysteem zorgt ervoor dat alle plantjes voldoende water krijgen. “Kraantje open, peukie roken en kraantje dicht, het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn”.

Beheer en onderhoud

Mijn Groene Stad kan gedeeltelijk of volledig het onderhoud en beheer van uw moestuin uit handen nemen.

De reguliere onderhoudswerkzaamheden bestaan voornamelijk uit zaaien, uitplanten, onkruid verwijderen, composteren, watergeven, oogsten en snoeien.

Wanneer er sprake is van een groot aantal moestuinen, spreken wij over beheer. Het beheer van de moestuin bestaat uit verschillende werkzaamheden: het organiseren van de reguliere onderhoudswerkzaamheden, het opstellen van een zaai- en plantschema, , het verzorgen van de oogst en het bewaken van het composteringsproces.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Nieuw!

Educatief programma : Voeding en Gezondheid

Binnenkort komt er meer informatie. Nu al nieuwsgierig, neem contact met ons op.