LinkedIn Twitter Facebook
volg ons via:

Voordelen

Kinderen zijn nieuwsgierig en houden van bewegen. Op een actieve manier kunnen kinderen zich diverse onderwerpen en vaardigheden eigen maken. Van de kinderdagverblijf tot middelbare school, op elke niveau valt er iets te leren.
  • Inpasbaar binnen het huidige schoolplein. Op een paar vierkante meter creëer je al je eigen “Smultuin”.
  • Een betaalbare oplossing; geen ontwerp- en verbouwingskosten.
  • Maak kennis met en besteed aandacht aan echt en gezond eten.
  • Op actieve wijze diverse vaardigheden eigen maken en kennismaken met actuele thema’s rondom voedselproductie, voeding en gezondheid.
  • Versterking van het duurzame, gezonde en groene imago van de school.
foto1


“ Leuk en leerzaam. Met deze methode komen de schoolmoestuinen weer terug”

Educatie

Het onderhoud van de moestuin is makkelijke en eenvoudig te leren. Ondersteuning en educatie zorgen voor een goede basis. Met deze basisvaardigheden werk je met plezier naar een mooie moestuin en een succesvolle oogst. Wij hebben twee basisprogramma’s om te leren moes- tuinieren.

1. Samen leren
De ervaring leert dat de beste resultaten verkregen worden als wij het eerste jaar 1 of 2 maal per maand langskomen voor onderhoud. Tijdens deze bezoeken krijgen de deelnemers ondersteuning en kunnen de voornaamste onderhoudsklussen, zoals zaaien, planten, onkruid verwijderen, watergeven en oogsten al doende geleerd worden.

2. In-training
In de “In-Training” workshop kunnen deelnemers in een dagdeel de belangrijkste thema’s en vaardigheden eigen maken, zowel in theorie als in de praktijk.

Klik hier om contact op te nemen over de mogelijkheden en kosten.

Daarnaast bieden wij aan alle deelnemers gratis ondersteuning via de website, twitter en facebook. Het zaaien, planten en oogsten van de groenten wordt toegelicht plus natuurlijk allerlei andere handige tips & trics.

Adopteer een moestuin

Wilt u graag bijdragen aan een duurzaam schoolmoestuin. Dat kan zeker! Neem contact op over de mogelijkheden.


Kinderdagverblijf Milk & Cookies

Kinderdagverblijf Milk & Cookies stelt alles in het belang van de kinderen en heeft een prachtige buitenruimte met een natuurtuin, moestuin en kippen. Wij hadden de eer om daar een zestal moestuinen aan te leggen en een korte “training-in-the-garden” te verzorgen. Onder het motto “Jong geleerd, oud gedaan” brengen de begeleidsters de kinderen de beginselen bij van het tuinieren. De kinderen raken betrokken bij het oogsten, het zaaien en de cyclus van de seizoenen. “Al het zaaigoed was goed opgekomen en we hebben veel geoogst” vertelt Linda (de bedrijfsleidster). “Er zijn ook een paar leerpuntjes; een paar planten waren veel te groot geworden voor de omliggende plantjes. We wisten niet zo goed wat we ermee moesten doen.” Mijn Groene Stad denkt met Twitter en Facebook deelnemers nog beter van informatie te kunnen voorzien, ook kleine handigheidjes kunnen zo sneller eigen gemaakt worden.