LinkedIn Twitter Facebook
volg ons via:

Veelgestelde vragen

Hoeveel groenten kan je uit een Standaard Duurzame Moestuin oogsten?

In een seizoen kan je ongeveer 12 kroppen sla, 48 radijsjes, 18 rode bieten, 32 wortels, 10 courgettes, 2 kg tomaten, 2 kilo snijbiet, 2 kg spinazie en 2 kg snijbonen oogsten. De oogst is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden en jouw eigen vaardigheden.

Hebben jullie een handleiding waarin staat hoe je met de Duurzame Moestuin aan de slag kunt gaan?

Wij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van je eigen groenten makkelijk en eenvoudig is; in een A4-tje hebben wij de spelregels op een rij gezet. Download hier de Spelregels Duurzame Moestuin.

Hoe kan ik het beste bijhouden waar ik wat wanneer heb gezaaid of geplant?

Download hier een handige overzichtstekening van de Standaard Duurzame Moestuin en hier van de de Mini Duurzame Moestuin.

Waar kan ik mijn Duurzame Moestuin het beste plaatsen?

De Duurzame Moestuin kan je overal plaatsen. De enige voorwaarde is dat er voldoende zon bij kan komen; minimaal 4-5 uur zon per dag in de zomer.

Waarom kiezen jullie niet voor verduurzaamd of geïmpregneerd hout?

Voor het verbouwen van je eigen groenten, kruiden en fruit kan je geen risico's nemen. Wij kiezen daarom bewust voor natuurlijke en biologische materialen.

Welke voorzieningen zijn nodig om het irrigatiesysteem aan te sluiten?

Binnen 15 meter dient er een buitenkraan aanwezig te zijn met voldoende druk.

Hoe blijft de grond in het houten frame?

In het houten frame ligt een laag DuPont™ Plantex® Pro; anti-worteldoek voor professionals. Deze laag zorgt ervoor dat de grond niet wegspoelt en de planten in de moestuin blijven.

Is de ondergrond belangrijk?

De ondergrond is in principe niet belangrijk, omdat de moestuin hier "los" van staat. Het grote voordeel is dat de moestuin overal geplaatst kan worden.
foto1