LinkedIn Twitter Facebook
volg ons via:

Voordelen

  • Een gezonde en sociale activiteit; deelnemers blijven fysiek en mentaal actief.
  • Unieke mogelijkheid om te ontspannen in een buiten omgeving. De moestuinen kunnen op hoogte worden gebracht naar de wensen van de deelnemers.
  • Introductie en toegang tot een divers assortiment biologische producten: fruit, groenten, kruiden en bloemen.
  • Professionele ondersteuning van de begeleiders en deelnemers met het onderhoud en beheer.
  • Versterking van het duurzame, gezonde en groene imago van de organisatie.
foto1


“Lekker buiten iets leuks doen samen met andere bewoners. We maken er zelfs af en toe een gezond maaltje van"

Educatie

Het onderhoud van de moestuin is makkelijke en eenvoudig te leren. Ondersteuning en educatie zorgen voor een goede basis. Met deze basisvaardigheden werk je met plezier naar een mooie moestuin en een succesvolle oogst. Wij hebben twee basisprogramma’s om te leren moes- tuinieren.

1. Samen leren
De ervaring leert dat de beste resultaten verkregen worden als wij het eerste jaar 1 of 2 maal per maand langskomen voor onderhoud. Tijdens deze bezoeken krijgen de deelnemers ondersteuning en kunnen de voornaamste onderhoudsklussen, zoals zaaien, planten, onkruid verwijderen, watergeven en oogsten al doende geleerd worden.

2. In-training
In de “In-Training” workshop kunnen deelnemers in een dagdeel de belangrijkste thema’s en vaardigheden eigen maken, zowel in theorie als in de praktijk.

Klik hier om contact op te nemen over de mogelijkheden en kosten.

Daarnaast bieden wij aan alle deelnemers gratis ondersteuning via de website, twitter en facebook. Het zaaien, planten en oogsten van de groenten wordt toegelicht plus natuurlijk allerlei andere handige tips & trics.